"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2018. június 1., péntek

~ CHIA MAGOS HÁZI ROPI ~










 Szuper finom, ropogós rudacskák. Amolyan házi ropi féleség. Sok cécó nincs vele, hiszen egy "majdnem" nokedli tésztát kell kikeverni, zsákba tölteni és vékony sugárban kinyomni őket a sütőpapírra. Már csak egy jó forró sütő kell és kb. 10 perc alatt el is készülnek a roppancs rudacskák.


Hozzávalók: 2 csésze tönköly fehér liszt, 2 evőkanál chia mag, 1 kávéskanál só, 2 evőkanál olaj, langyos víz.


A tészta hozzávalóit tálba tesszük, majd lassan adagolva hozzá a vizet, annyit teszünk hozzá, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. 



 A tésztát, sima csöves zsákba töltjük. Két tepsire sütőpapírt teszünk és a zsákból vékony, kb. 10-12 cm-es rudacskákat nyomunk ki. 



Nagyjából két tepsi betelik vele.

 
 Előmelegített sütőben, 200 °C-fokon, 10-15 perc alatt ropogósra megsütjük benne a ropikat. Igazi csemege!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése