"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2018. május 20., vasárnap

~ NARANCSOS - VANÍLIÁS PUDING ~

Kellemes és hűvös desszert, sütés nélkül. Könnyen megúszhatjuk a desszert készítés fáradalmas munkáját, ha ennél a pudingnál tesszük le a voksunkat. Két kis lábaska elég az elkészítéséhez és percek alatt le is tudhatjuk vele a munkát. Persze azért azt elárulom, hogy a hűtése tovább tart ennél, ezért érdemes 2-3 órát rászánni a teljes dermedésére. Ilyenkor jó barátunk lehet egy vödörnyi jégkocka, ami segíthet a lehűtésében.  


Hozzávalók 10 szelethez: 600 ml tej, 200 ml tejszín, 120 gr. cukor, 75 gr. étkezési keményítő, 1 kávéskanál vanília eszencia, 1 csipet só. Narancsos pudinghoz: 600 ml. narancslé / 100 %-os /, 100 gr. cukor, 75 gr. étkezési keményítő. Szóráshoz: kókuszreszelék.


Külön-külön a fehér, illetve a narancsos pudinghoz, kisebb edénybe mérjük a hozzávalókat, majd állandóan kevergetve, nem túl magas hőfokon, hogy ne legyen majd csomós a krémünk, sűrűre megfőzzük a pudingokat. Egy kerek, mélyebb üvegtálat kiöblítünk hideg vízzel, majd először a fehér pudingot, utána a közepébe pedig a narancsos pudingot öntjük bele, forrón. Kanállal néhol belekeverünk egy picit, majd frissen tartó fóliával letakarjuk a tálat. A fóliát pár helyen szúrjuk meg késel, hogy a pára elillanjon belőle. Hidegre tesszük hogy kihűljön, majd hűtőben dermesztjük tovább a teljes megszilárdulásig. Tálaláskor kókusszal szórjuk meg és úgy vágjuk szeletekre.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése