"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2018. május 17., csütörtök

~ CHIA MAGOS STICKLETTI ~
Isteni ropogós rudacskák, chia maggal és egy kis parmezánnal. Nincs jobb nassolni való, mint egy adag házilag készült ropi. Ebben tényleg nincs semmi nem odavaló dolog, gondolok itt a színezőanyagokra és az ízfokozókra... Fehér tönköly búzaliszttel készül, úgy hogy ha nem is nagyon, de egy kissé vitálisabb csemegéről beszélhetünk. Roppant könnyű elkészíteni, hiszen a hozzávalókat csak egyszerűen kikeverjük, nyomózsákba töltjük és vékonyan kinyomjuk a tésztát a sütőpapírokra. Jó ropogós, igazi házi ropi lesz belőle.


Hozzávalók: 150 gr. fehér tönköly búzaliszt, 2 kanál olaj, 2 kanál chia mag, 2 kanál reszelt parmezán sajt, 1 kávéskanál só, kb. 1/2 csésze víz / lisztfüggő! /.


A hozzávalókat egy tálba mérjük, majd a vizet fokozatosan adagolva, kissé lágyabb galuskatésztát készítünk. 
A tésztamasszát habzsákba töltjük, sima csövet teszünk a végére, vagy vágunk rá egy kisebb lencsényi átmérőjű lyukat.


Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt teszünk és kb. 10 cm-es rudakat nyomunk ki a tésztából. Ebből a mennyiségből 2 tepsinyi adag lesz.
A sütőt előmelegítjük 180-200 °C-fokra és a ropikat 10-15 perc alatt szép aranysárgára, ropogósra megsütjük. A kész rudacskákat tálba szórjuk és máris ropogtatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése