"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2018. március 2., péntek

~ FELEMÁS ~














Régen, gyerekkoromban nem sok választék volt az édességek között. Volt néhány csokoládé fajta meg a kekszek: háztartási keksz, derby keksz, vaníliás karika, pilóta és a tere-fere. Hű, de rég volt... Én szerettem mindegyiket, bár a maiaknak közel sincs olyan finom ízük mint a régieknek. Ez az egyszerű kevert sütemény kissé felidézi a múltat a tere-fere keksszel kapcsolatban. Mama sütött hasonlókat, lekvárral töltve. Ugyan ebben nincs lekvár, de attól még jó... Délutáni nassolni való egy bögre forró kakaó, vagy tejeskávé mellé.


Hozzávalók: 2 tojás, 2,5 dl. tej, 6 evőkanál olvasztott vaj, 6 dl. liszt, 2,5 dl. porcukor, 1/2 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál vanília esszencia, 1 csipet só, 4 evőkanál Holland cukormentes kakaópor, 1/2 kávés csésze víz.


A kakaópor kivételével az összes hozzávalót tálba mérjük, majd elektromos mixerrel simára keverjük az egészet. A kész masszát elfelezzük, majd az egyik részébe belekeverjük a kevés vízzel kikevert keserű kakaóport. Egy kb. 20 x 30 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk és először a fehér tésztát, majd a sötét, kakaós tésztát simítjuk bele. Kenjük el mindkét réteget simára, majd mehet a sütemény az előmelegített, 180 °C-fokos sütőbe sülni. Kb. 25-30 perc alatt készre sütjük a kevert tésztát. Kihűtjük, majd felkockázzuk. Tálaláskor szórhatunk rá kevés porcukrot vagy kevés keserű kakaóport. Forró kakaóhoz, tejeskávéhoz nagyszerű kísérő.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése