"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. december 7., csütörtök

~ RAFFAELLO LIKŐR ~


Még ha nem is vagyunk mi nagy alkohol fogyasztók, így Ünnepek tájékán azért lecsúszik néha egy-két kupica, a gyengébbik "körömlakkokból". Pont ilyen elnyalogatós fajta, ez a kókuszos likőr is. Irtó egyszerű elkészíteni és egy kis behűtés után máris kóstolgathatjuk a végeredményt. Persze azért óvatosan, mert a jóból is megárt a sok, hiszen van némi alkoholtartalma. Nem azt mondom, hogy kerítés szaggató, de azért van benne stájer...  Karácsonykor pont megfelelő lesz, jót kívánni vele.


Hozzávalók: 12 db. Raffaelló golyó, 80 gr. cukor, 300 ml tejszín, 200 ml zsíros tej, 100 ml vodka, 3-4 evőkanál kókusz reszelék. 


A Raffaello golyókat késsel felaprítjuk, majd egy lábosba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a kókuszreszeléket, a tejet, a tejszínt és lassan felmelegítjük. Mikor felforrt, kevergetve még főzzük kb. 3-4 percig. Főzés után sűrű szitán át leszűrjük és hozzákeverjük a vodkát. Formás üvegekbe töltjük a likőrt, légmentesen lezárjuk és hűtőben tároljuk. 2-3 hétig simán eláll. Ja, persze ha kitart addig...
Ötlet: Pinterest


1 megjegyzés: