"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. november 11., szombat

~ PALACSINTAROLÁD ~
Így sem sütöttem még palacsintát, ezért ezt is ki kellet, hogy próbáljam. Teljesen szokványos palacsinta tészta, csak sütése nem úgy zajlik, ahogy megszoktuk. Először is kell hozzá egy vékony cérnakesztyű, ami megvédi a kezünket a forró tésztától, ugyanis is itt nem megfordítjuk a palacsintákat, hanem a forró serpenyőben kivétel nélkül, folyamatosan felcsavargatjuk őket, szépen egymásután. Így kapunk a végén egy hatalmas, dundi palacsinta hengert, amit szépen felszeletelünk és lekvárral leöntünk. Vagy aki szereti, befőttel fogyasztja el. Most amaréna meggyel tálaltam, ami nagyon jól passzolt hozzá. Különleges palacsinta egy kis csavarral.


Hozzávalók a tésztához: 380 gr.liszt, 1evőkanál porcukor, 1/2 mokkáskanál só, 2 evőkanál olaj, 3 tojás, 3/4 liter tej, 1 mokkáskanál sütőpor. Sütéshez: kevés olaj. Tálaláshoz: porcukor, amaréna meggy vagy lekvár.


A tésztához a hozzávalókat habverővel csomómentesre keverjük és letakarva egy fél órát pihentetjük. Mikor pihent a tészta, egy tapadásmentes palacsintasütőt kissé kiolajozunk, felforrósítunk majd elkezdjük megsütni benne az első palacsintát. Mikor kezd pirulni a palacsinta alja, akkor nem megfordítjuk, hanem szorosan feltekerjük a forró serpenyőben. A feltekert palacsintát a serpenyő szélére húzzuk, átkenjük olajos ecsettel, majd jöhet a következő palacsinta. Forgassuk úgy a serpenyőt, hogy a folyékony tészta alámenjen a tekercs alá, hogy összesüljön vele majd. Ha megsült a palacsinta, akkor megint feltekerjük és ezt addig folytatjuk, míg a tészta el nem fogy...
Ha ügyesek voltunk, akkor kaptunk egy nagy és dundi palacsinta hengert. A kész palacsinta hengert tálra tesszük, porcukorral meghintjük és máris tálaljuk. Felszeleteljük, lekvárral, gyümölccsel vagy befőttel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése