"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. november 13., hétfő

~ ILLATOS OMLÓS CSIRKE ~
















Szeretem az ázsiai konyhát... Az ízek kavalkádja. A sós az édessel, a savanyú a csípőssel, az illatos az omlóssal kerül összhangba. Pedig semmi különös hozzávalók és mégis fantasztikus ízek harmóniája kerülhet a tányérra pillanatok alatt. Régebben elég gyakran jártunk kis, porfészkes kínai étkezdékbe, de bevallom őszintén a bizalmam sorra meggyengült irántuk, a sok negatív kritikák miatt. Ki tudja mit paníroz be az állandóan mosolygós kis ferde szemű szakács, a hátsókonyha félreeső zugában... Remélem én csirkét ettem, amikor azt kértem. Szóval, manapság már nem kell felkerekednünk, ha "kínait"akarunk enni, mert itt egy szuper soron következő gyors és nagyon finom recept, csirkemellel és pirított zöldséges rizzsel...


Hozzávalók 4 személyre:1db. nagyobb csirkemellfilé, 3 tojás fehérje / a sárgája mehet majd a rizshez /, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só, 4 kanál liszt, 2 kanál víz, őrölt fehér bors, őrölt gyömbér. Sütéshez: olaj. Tálaláshoz: pirított tojásos rizs.


A csirkemellet leöblítjük, szárazra töröljük, és kisebb szeletekre felvágjuk. Sózzuk, majd 15 percet pihentetjük. Addig kikeverjük a mártogatáshoz a masszát. A tojásfehérjét villával addig verjük, amíg felhabosodik, majd hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, a sót, a fűszereket, és a vizet. Habverővel felkeverjük. Kissé felhabzik a sütőportól és olyan selymes állaga lesz. Egy serpenyőbe olajat forrósítunk, majd a hússzeleteket belemártjuk a selymes krémbe és gyorsan beleengedjük őket a forró olajba, sülni. Sütés közben egyszer megfordítva, világos-ropogósra megsütjük. Sütés után lecsepegtetjük és forrón tálaljuk a sült, tojásos rizzsel. Csípős-savanyú mártást is kínálhatunk mellé.








1 megjegyzés:

  1. Ezt egész biztos, hogy elkészítem! Még dél sincs, de én már ebédelnék a fotóid láttán... :o)

    VálaszTörlés