"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. október 17., kedd

~ HÚSOS TORTILLA BATYU ~
Biztos előfordult már mással is, hogy előző napról megmaradt egy adag jó féle pörkölt, ami egy embernek sok lett volna, kettőnek meg kevés... Pont az ilyen alkalmakra jó ez a recept. Mivel gyönyörű "vénasszonyok nyara" volt a hétvégén, bográcsoztunk a kertben. Finom, vörösboros pörkölt készült, nokedlivel és uborkasalátával. Gondoltam marad belőle bőven, és megúszom majd a hétfői főzést. Sajnos ez nem így lett. Amit a lábos alján találtam, hát az elég kevésnek bizonyult, így tovább kellett lépnem vacsora ügyben. Elővettem a kreativitásomat és összedobtam gyorsan ezeket a tekercseket. Két gurigával pont jól lakott egy ember, főleg hogy saláta is kerül mellé. Ilyen-olyan szószokkal és sajttal megtöltve, remek és laktató vacsora lett belőle.  


Hozzávalók 4 személyre: 8 db. tortilla lap, 1 nagy adag pörkölt hús, 1 tálka madársaláta vagy jégsaláta, 100 gr. reszelt Cheddar sajt. Továbbá: majonéz és chili mártás.


A szaftos pörkölt alapot megmelegítjük és villával szálasra tépkedjük a húskockákat. A tortilla lap közepére salátát rakunk, ráteszünk a húsból, majd megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk ízlésünknek megfelelően a szószokkal. A tortilla lap két szélét a töltelékre hajtjuk, majd szorosan feltekerjük. Egy bordás serpenyőt felforrósítunk és szárazon átsütjük benne a tortilla tekercsek mindkét oldalát. Forrón tálaljuk őket salátával és szószokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése