"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. augusztus 31., csütörtök

~ SZENDVICSTORTA ~


Hétköznapi eledel egy kissé ünnepélyessé téve... Semmi extra, csak egy kis szendvics. A vendégemnek készítettem egy kis traccsparti mellé, de hogy ne legyen unalmas, egy kis furfangot is belecsempésztem. Szerintem így sokkal mutatósabb és tényleg csak minimális pluszmelóval járt. Az meg tényleg szabadon választott, hogy ki milyen kencével tölti meg a fehér és puha kenyérszeletkéket. Amit most én beleraktam az a sonkakrém, a tojáskrém és az uborkakrém. De az ízválasztásnak a határa, a csillagos ég... Bármilyen ízben, sorrendben megtölthetjük, éppen amihez kedvünk van, vagy amit a többiek szeretnek. Mehet bele tonhal, zöldség, sajt, hús vagy túrós töltelék. Kreativitásra fel, éljenek a kence töltelékek! Jó hír, előre is elkészíthető és bátran szállítható... Nagyon finom!


Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag fehér, szeletelt szendvicskenyér, 4 db. főtt tojás, 100 gr. teavaj, 150 gr. Pápai sonka, 4 db. savanyú csemege uborka, 5-6 evőkanál majonéz, 3-4 evőkanál natúr vajkrém, 2 marék rukkola saláta, ízlés szerint só, őrölt fehér bors, 100 gr. reszelt sajt.

A keménytojásokat sajtreszelőn lereszeljük, adunk hozzá egy kanál puha vajat, 2-3 kanál majonézt, ízlés szerint sót, borsot és kikeverjük. A sonkát ledaráljuk vagy késes aprítóban lezúzzuk és ugyan azt hozzáadjuk, mint a tojáshoz. Ezt is kikeverjük. A savanyú uborkát is lereszeljük a sajtreszelőn, majd konyhai papírtörlővel kissé kinyomjuk belőle a nedvességet. Hozzáadjuk a vajkrémet és a felaprított rukkola leveleket. Kikeverjük ezt is. 
Tetszőleges sorrendben megkenjük a kenyérszeleteket a kencékkel, majd kissé lenyomjuk őket, hogy jól összetapadjanak. Egy szendvicstoronyhoz 4 db. kenyérszelet kell és 3 ízben töltelék. Ahogy a fotókon is látszik, nálam így jöttek sorban: sonkakrém-tojáskrém-uborkakrém... A kész szendvicseket tálra tesszük, letakarjuk és hűtőben kissé lehűtjük, hogy szépen tudjuk majd őket szeletelni.
Amikor a szendvicsek lehűltek és kissé megdermedtek, akkor egy éles késsel levágjuk a széleiket, majd 3 hosszúkás szeletre felvágjuk őket. A szeletkék tetejét vékonyan megkenjük egy kevés vajat és reszelt sajtot szórunk rájuk. Tálra tesszük és máris tálalhatjuk a szendvicstortát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése