"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. július 2., vasárnap

~ ÉDESBURGONYA GOLYÓ ~














Vasárnapi ebédhez, köretnek készült ez az édesburgonya golyó. Mostanában egyre több helyen látom az édesburgonyát és a magyar emberek szerintem kezdik megszokni az ízét. Nevében is benne van, édes... Tényleg az. Nekem bejön és nagyon szeretem. Krémlevesként, sülve, gyúrt tésztába téve, vagy így krokettként szeretjük igazán. Illés nincs oda érte, neki csak a sima hagyományos krumpli jó. Erre azt mondta, hogy olyan íze van, mintha a krumplis tésztát megcukroztam és kisütöttem volna... Hát pasiból van, ennyi. Viszont nekünk lányoknak nagyon ízlett. Fűszeres, sült csirkemell csíkokat, bébi spenótot, morzsolt kukoricát és krémes ketchup mártást kínáltam hozzá. Ez az ízkombináció valami fenségeset alkotott, így ismétlésre szorul az biztos.


Hozzávalók: 4 közepes édesburgonya, 1 tojás, 70 gr. liszt, 1/2 - 1/2 kávéskanál só, pirospaprika, fokhagyma granulátum. Sütéshez: olaj. Ketchup mártás: 4-4 evőkanál ketchup és majonéz, 1 kávéskanál citromlé, 1 kávéskanál porcukor, 1/4 mokkáskanál só. 


A burgonyákat héjastól megmossuk, majd majd 15 perc alatt, kissé sós vízben megfőzzük. Kihűtjük, meghámozzuk és káposztareszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a fűszereket és vizes kézzel nagyobb diónyi gombócokat készítünk a masszából. Egy serpenyőbe olajat forrósítunk és szép pirosra megsütjük benne a burgonya golyókat. Mikor megsültek konyhai papírtörlőre szedjük őket. Sült csirkemellel, bébi spenóttal, kukoricával és a mártással forrón tálaljuk. Nagyon finom!







1 megjegyzés:

  1. El fogom készíteni. Szerintem az unokáimnak nagyon fog ízleni a hétvégén! :-) Köszi Kriszti!

    VálaszTörlés