"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. május 30., kedd

~ MÁLNAHAB ~


Szeretem a málnát... csak úgy a bokorról leszedegetve majszolni... Sajnos ez ritkán adatik meg, főleg, hogy csak egy ismerősöm van, akinek van málnaültetvénye... Viszont leszedve, dobozkában, elérhető bárhol, bármikor. Nyilván ez nem okoz akkora felüdülést mint az előbb említett tevékenység, de a semminél ez is jobb. Már alig várom a szezonját, de addig is itt egy költségkímélő desszert, alig pár deka málnával.... Behűtve a legjobb kora nyári nyalánkság. 


Hozzávalók: 200 gr. friss gurulós málna, 400 gr. görög joghurt, 200 gr. tejszín, 1 csapott evőkanál zselatin, 4 kanál porcukor. Tálaláshoz: málna, tejszínhab, szórócukorka.


Pár szem málnát félreteszünk a díszítéshez, a többit egy kis láboskába szórjuk, hozzáadunk 2 kanál cukrot és felfőzzük. Ha folyékony a málna, akkor sűrű szitán áttörjük, hogy a magjait felfogjuk. A zselatint 50 gr. vízben elkeverjük, megvárjuk míg megduzzad, utána felmelegítjük. A görög joghurtot tálba tesszük, hozzáadjuk a maradék porcukrot, a málnavelőt és a langyos zselatint. Alaposan kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, pár kanállal félre teszünk belőle, a maradékot pedig  lazán beleforgatjuk a joghurtos málnába. A kész málnahabot csészékbe töltjük, tejszínhabbal, málnaszemmel és szórócukorkával feldíszítjük. 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése