"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. május 25., csütörtök

~ BODZA SZIRUP ~
Május végén az első, úgy mond "befőzésem", a bodza szirup készítése. Számomra egyszerűen egy kihagyhatatlan momentum. Mindenki szereti a családban, csak úgy nyakalják a buborékos, jégkockás vízzel a kora nyári melegben. Egyáltalán nem nagy attrakció elkészíteni, a beszerzése pedig, egy kimondottan kellemes elfoglaltság. Fonott kis kosárral a kezemben, csaholó ebbel az oldalamon vágok neki a virágszüretnek. Én nagyon élvezem, az eb meg marhára örül a sétának és lobogó fülekkel szaglászik a bokrok alján. Szinte tobzódik az idegen illatok közt. Egy-egy jól megtermett bokornál, pikk-pakk megtelik a kosár az illatozó virágernyőkkel. Micsoda ájer!!!! Egész egyszerűen mámorító. Imádok beleszagolni a közepébe, mert akkor sokáig érzem magamon a virágpor erős illatát. Érdemes olyan bokrot választani, ami nincs túl közel forgalomhoz, és mentes mindenféle rovartól, bogárkától. Leírom a legegyszerűbb változatot, én így készítem:


Hozzávalók: 25-30 db. nagy tenyérnyi kinyílt bodzavirág, 2 -3 kezeletlen citrom, 500gr. cukor, 10 gr.  citromsav, 1,5 l víz.


Mivel van a Nosalty oldalán egy remek videó, receptírás helyett nézzétek meg inkább a filmet. Pont így készült nálam is. És nagyon finom! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése