"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. április 9., vasárnap

~ HÁZI CSIRKEMELL SONKA ~














Azt hiszem lassan elfelejtem a nagyüzemi felvágottakat. Egyrészt azért mert nem tudom mi van bennük, ámbár sejtésem van róla, de inkább jobb nem gondolni bele, másrészt meg azért, mert könnyedén elő lehet állítani otthoni körülmények között is. Jó, most nem arra gondolok, hogy az összeset, nyilván nem, de a csirkés és pulykás sonkákat szerintem simán... Kár, hogy a téliszalámival más a helyzet... Arról nem tudunk lemondani. Szóval ez a felvágott abszolút e-mentes övezet. Színhúst és fűszereket tartalmaz, mindenféle adalékanyag nélkül. Aki nem szereti a vörös húsokat, annak bátran ajánlom megkóstolni. Majonézes tormával és madársalátával kimondottan íz-élmény volt. 


Hozzávalók két kis rudacskához: 600 gr. friss csirkemell, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál grillcsirke fűszersó, 1 evőkanál porzselatin, 1 kanál olaj és kevés só. Továbbá: alufólia, sütőzacskó vagy konzervdoboz..


A csirkemelleket megmossuk és nagyobb kockákra felvágjuk. Egy tálba tesszük a húst és rászórjuk a fűszereket, a zselatint, az átnyomott fokhagymagerezdeket és egy kevés olajat. Ha kell sózzuk, de ez a fűszertől függ. Akkor jó, ha intenzív a fűszerezése. A fűszeres húst sütőpapírral bélelt kimosott konzervdobozba préseljük jó szorosan vagy fóliába, sütőzacskóba hengereljük. Jó tömött legyen a rolád, akkor lesz szép henger alakja. Arra figyeljünk, hogy jól zárjuk be a húst, hogy a leve ne csöpögjön majd ki, mert a zselatin akkor tud majd érvényesülni és egyben tartani a felvágottunkat. A sütőt előmelegítjük 180 °C-fokra és betesszük a húst sülni 45-50 percre. Mikor megsült kibontjuk, letakarva kihűtjük, majd fűszersóban meghempergetjük. Vékonyan felszeletelve kínáljuk. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése