"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. április 26., szerda

~ CUKKINI HAJÓ ~














Szeretem a zsenge bébi cukkinit, olyan sokféle képen fel lehet használni. Rántva, töltve, grillezve, levesként vagy akár csokoládés kevert süteménybe is kiváló. Most megtöltöttem. Ami a kezem ügyébe került a hűtőből, azt bizony beletettem a töltelékbe. Pont ettől lett nagyon finom. Kb. 20 perc az összerakása és ugyan ennyi idő alatt meg is sült. Tehát egy negyvenpercnyi törődés után, máris lehet teríteni... Azt hiszem egy ilyen finomságot ennyi idő alatt elkészíteni nem nagy fakszni. 


Hozzávalók 2 személyre: 2 zsenge cukkini, 1 kisebb csirkemell filé, 2 szál újhagyma, 1 doboz Bonduelle salsa konzerv, 50 gr. bacon szalonna, 1 kanál olaj, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 evőkanál aprított, napon szárított paradicsom, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt, 1 magozott chili paprika, só, bors, 1-1 mokkáskanál oregánó, kakukkfű, bazsalikom. Tálaláshoz: jázmin rizs, koktél paradicsom.


A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük és hosszában félbe vágjuk. Kiskanállal kivájjuk belőle a középső puha magház-húst, majd aprítva félretesszük. A cukkini hajókat letesszük egy tűzálló tál aljába, gyengén megsózzuk őket és betesszük a mikrohullámű sütőbe 5 percre. Kissé előpároljuk őket. Közben egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a szalonnát felcsíkozzuk, majd lepirítjuk az olajban. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, az apróra felkockázott csirkemellet és elkezdjük sütni az egészet. Mikor lesült kissé a hús, akkor hozzáadjuk a salsa konzervet, a cukkini kivájt húsát, az aszalt paradicsomot, a sűrített paradicsomot és az apróra vágott chili paprikát. Összesütjük és közben fűszerezzük ízlésün szerint sóval, borssal és a szárított fűszerekkel. Mikor összesült az egész, levesszük a tűzről és elkeverjük a töltelékben a tejfölt és a reszelt parmezán sajtot. Ezzel a ragúval töltjük meg az előpárolt cukkini hajókat.





180 °C-on, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük a töltött cukkiniket. Míg sülnek, addig megpároljuk a rizst és forrón tálaljuk majd a koktél paradicsomokkal. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése