"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. március 15., szerda

~ FÜSTÖLT LAZACOS CUKKINI TEKERCS ~


Lassan enged a hideg a szorításából, és a napfény veszi át a főszerepet a mindennapokban... És ha kisüt a nap, akkor nekem máris "tavaszias" kedvem támad. Rögvest jöhet egy ünnepi reggeli. Füstölt lazaccal, cukkinivel, pirítóssal és pár szem fürjtojással. Amellett, hogy egészséges kiváló energiával tölt fel, mondjuk egy kirándulás előtt. Mire a teavíz felforr és a kenyerek is megpirulnak, addigra elkészülnek a tekercsek is.  


Hozzávalók: 2 zsenge bébi cukkini, 100 gr. füstölt lazac, 125 gr, mascarpone, 1 evőkanál aprított kapor, 1/4 citrom leve, só. Továbbá: fürjtojás, pirított bagett szelet, madársaláta...


A fürjtojásokat feltesszük főni, hogy kemények legyenek, a cukkinit megmossuk, szárazra töröljük és hámozókéssel vékony szeletekre felvágjuk. A lazacot egy tálba tesszük, villával összetörjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a vágott kaprot, a citromlevet és ízlés szerint sót. Krémesre kikeverjük. A cukkini szeleteket egyenként kiterítjük és megkenjük őket a lazacos krémmel. Szorosan feltekerjük.


A kész tekercseket tálra rendezzük, köré tesszük a salátát és a félbevágott tojásokat és ha marad, pár darabka lazacot. Tálalásig behűtjük. Pirított bagett szelettel, vajjal és forró teával tálaljuk.

1 megjegyzés: