"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. március 26., vasárnap

~ CITROMKRÉMES KEHELY ~














Apró tésztakehely, selymes citromkrémmel. Tavaszi, üde és kényeztető. Bár a napsütés csalóka, nincs még igazán jó idő, de ez a desszert kissé megmelegíti a szívünket és hát persze a pocakunkat is... Két dolog miatt készült el: egyrészt tele voltam citrommal, pedig hordószámra isszuk a citromos teákat, másrészt pedig kaptam egy tortaállványt Gerika Design-tól, fotózás céljából. Naná, hogy fel kellett használjam egy süti erejéig. Nekem tetszik. Lehet rendelek magamnak is... A süti pedig... jaj, finom!


Hozzávalók 12 db-hoz: 1 1/3 csésze liszt, 1 tojás, 1/3 csésze cukor, 60 gr. puha vaj, 1 kanál majonéz, 1/2 cs. sütőpor. Citromkrém: 3 tojás, 1 kezeletlen citrom reszelt héja, 1/2 csésze frissen facsart citromlé, 1 csipet só, 1/2 csésze cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 50 gr. vaj. Továbbá: 100 gr. mascarpone, 200 gr. tejszín, 12 db. physalis.


 A tészta hozzávalóit tálba tesszük és gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pihenni. Míg hűl a tészta, addig elkészítjük a főzött citromkrémet. Egy kisebb lábosba beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Habverővel habosra keverjük, majd lassan felmelegítve, sűrű krémet főzünk belőle. Teljesen kihűtjük. Mikor kihűlt a citromkrém és keményebb lett, akkor habverővel beledolgozzuk a mascarpone krémet is. Töltésig hűtőbe tesszük. A tésztát lisztezett alapon félcenti vastagra kinyújtjuk és cakkos kiszúróval kiszúrjuk. A kész tésztaköröket vajazott-lisztezett muffin-sütő mélyedéseibe tesszük és 180 °C-on világosra megsütjük. Sütés után kiemeljük őket a formából és kihűtjük. A citromkrémet habzsákba töltjük és megtöltjük vele a tésztakelyheket. A sütemények tetejére felvert tejszínhabot nyomunk és feldíszítjük őket a földicseresznyével. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése