"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. február 18., szombat

~ ALMÁS LINZER ~
Almamosoly..., ezt a nevet is el tudnám képzelni ennek a sütinek, de végül is nem az... Formája tényleg olyan, mint egy mosolygó száj, ezért illene hozzá. Könnyed linzer tészta egy szelet almával. Kell ennél egyszerűbb délutáni sütemény?! Szerintem nem. Mivel nincs a tésztájában tojás, így omlós és az alma, ami szinte megsül benne, az finoman krémes. Szóval, tökéletes. Egy leheletnyi porcukorral egyszerűen mámoros. 


Hozzávalók: 250 gr. liszt, 250.gr. vaj, 250 gr. krémsajt, 1 csipetnyi só, 2 evőkanál cukor. Továbbá: 4 db. piros alma.


A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe 1 órára dermedni. Mikor lehűlt a tészta, lisztezett gyúrólapon vékonyra kb. 2-3 mm-re kinyújtjuk és egy vizespohárral kiszaggatjuk belőle a tészta korongokat. 
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, magházukat kivágjuk és kb. 1 cm-es szeletekre felvágjuk. Mindegyik tésztalapra teszünk egy gerezd almát, majd a ráhajtjuk a másik felét.
Kb. 64 db. linzerünk lesz. A almás süteményeket egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és előmelegített sütőben, 180 °C-on világosra megsütjük a linzereket. Mikor megsültek, langyosra hűtjük őket és porcukorral meghintjük a tetejüket. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése