"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. január 12., csütörtök

~ SZEZÁMMAGOS ROPOGÓS ALMA ~












Egy diétás desszert mindig jól jön a téli estéken, főleg, ha almával készül. Még a lelkiismeretünk is csendben marad, mert egyáltalán nem számít ártalmas bűnözésnek. Akár az esti Tv. nézés közben is majszolhatjuk nyugodt szívvel. Hát nem nagyszerű ?! De bizony az. És persze arról már nem is beszélve, hogy sülés közben az almából kiolvadó karamellás cucc amiként bevonja a pirult szezámszemeket, hogy az milyen finom!, na arról ódákat lehetne zengeni. Szóval, aki szereti a bundás almát, annak ezt kötelező megkóstolnia. A receptért köszönet a fészbuknak...


Hozzávalók 4 személyre: 4 darab piros alma, 2 tojás, 2 csésze szezámmag, kevés tönköly liszt, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 teáskanál barna cukor. 


Az almákat vékonyan meghámozzuk, a csumáját középről kitoljuk egy csumázóval, majd felszeleteljük kb. 1 cm-es karikákra. A tojást tálba ütjük, villával elkeverjük. A szezámmagot tálba szórjuk, hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot. Az almakarikákat először a lisztbe, majd tojásba, végül a szezámba forgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a panírozott almaszeleteket és előmelegített sütőben 180 °C-on, egyszer megfordítva pirosra, ropogósra sütjük. Kicsit kihűtve tálaljuk. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése