"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. december 10., szombat

~ MERCI TÖLTÖTT KEKSZ ~














Az év vége felé a kedves pácienseink, mindig elhalmoznak minket finom csokoládékkal. Nyilván ennyi csokoládét nem lehet záros időn belül elfogyasztani, ezért néha praktikákhoz folyamodok, hogy csökkenjen a feltornyosult mennyiség és frissüljön a fiók tartalma... Persze sokat el is ajándékozok, mert tényleg tetemes mennyiség jön össze ilyenkor. Most kekszbe rejtettem el a csokit, így még finomabb lett tőle és szívesebben is fogyott, mint csupaszon csak úgy magában... Karácsonykor jól jön majd, hogy a kekszes doboz is dicsekedni tudjon a tartalmával...


Hozzávalók kb. 22 db. kekszhez: 23 dkg liszt, 17 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 1 tojás, 1 mk. vanília eszencia. Töltelék: MERCI csokoládé. Forgatáshoz: porcukor.


A tészta hozzávalóit tálba mérjük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A kész tésztát elosztjuk kb. 22 darabra.




A tésztadarabokat kerek koronggá igazítjuk, majd a közepébe teszünk egy 1/3 kocka MERCI csokoládédarabkát.



Ügyesen összezárjuk a tésztát, hogy mindenhol befedje a csokikockát, majd kissé ellapítjuk őket.




A kész kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és betesszük az előmelegített, 175 °C-os sütőbe sülni. Kb. 15 perc alatt, világosra kisütjük őket. Langyosra hűtjük, majd porcukorban megforgatjuk őket. Fémdobozban tároljuk.





1 megjegyzés:

  1. DIE KANN ich mir richtig gut vorstellen das die sehr LECKER schmecken,,,

    wünsche noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    VálaszTörlés