"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. december 15., csütörtök

~ KÓKUSZOS TEJSZELET ~













A Karácsony nem múlhat el kókuszkocka nélkül... Kötelező, mint Kevin és a Reszkessetek betörők. Nélkülük nem karácsony, a Karácsony. Igazából ez nem is kókuszkocka, hanem egy puha tejszelet, csokiban megmártva és egy kevés kókusszal meglegyintve. Nagyon szeretjük, mert tényleg nagyon finom sütemény. Viszont ha nem akar valaki a csokoládémártogatással bíbelődni, akkor csak simán porcukorral meghinti a sütemény tetejét, hát akkor is pont olyan finom lesz... Teszteltem.


Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 10 dkg liszt, 10 dkg étkezési keményítő, 1/2 cs.sütőpor, 1/2 citrom reszelt héja, csipetnyi só.
Krém: 2,5 dl tej, 6 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, csipet só, 3 kanál liszt, 1/2 citrom reszelt héja, 2 dl tejszín. Bevonáshoz: 15 dkg ét csokoládé, 4 kanál olaj, kevés porcukor. Díszítéshez: kókuszreszelék, csokiforgács.


A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, a keményítővel és a sütőporral. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a lisztes keveréket. Elkeverjük egyenletes masszává, majd a végén beleforgatjuk a felvert fehérjehabot is. Vajazott és liszttel meghintett kb. 30 x 40 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben, 170 °C-on kb. 20 perc alatt megsütjük a tésztát. Sütés után teljesen kihűtjük. Ez után elkészítjük a krémet is. A lisztet, a sót, a kétféle cukrot csomómentesre keverjük egy kevés hideg tejjel. A maradék tejet felforraljuk, majd lassan hozzáöntjük a lisztes masszához és kis lángon kevergetve, sűrűre megfőzzük. Ha kés, levesszük a tűzről és kihűtjük. Ízesítjük a krémet a citromhéjjal és lazán beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is. A tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, a másik lappal befedjük, kissé lenyomjuk, majd hideg helyen kidermesztjük a sütemény. A süteményt hosszúkás szeletekre felvágjuk és megmártjuk a felolvasztott, előzőleg felmelegített csokimártásban. Kevés kókusszal meghintjük, majd rácson megdermesztjük. Csokiforgáccsal díszítjük.




A tésztához: 4 tojás 10 dkg. liszt 10 dkg. étkezési keményítő 15 dkg. cukor reszelt citromhéj 1 csipet só 10 dkg. vaj 1/2 cs. sütőpor. A krémhez: 250 ml. tej 200 ml. tejszín 6 dkg. cukor 1 cs. vaníliás cukor 1 csipet só 3 dkg. liszt reszelt citromhéj néhány csepp rumaroma v. 2 ek rum 2 lapzselatin /vagy 1 csomag zselatin, utasítása szerint/ . Elkészítés: Először a krémet készítjük el, mehet be a hűtőbe dermedni, míg a tészta készül. 200 ml tejet felforralunk, összekeverjük a cukrot és a lisztet a maradék tejben és a forró tejhez, adjuk. Állandó keverés mellett 1-2 perc alatt kemény krémet főzünk belőle. Folpackkal letakarjuk és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, hozzákeverünk minden anyagot. A lapzselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk, majd óvatosan kicsavarjuk, és a krémbe keverjük. A legvégén a keményre vert tejszínhabot is hozzákeverjük. A tészta : A tojások sárgájával habosra keverjük a cukrot, hozzáadjuk a puha vajat, majd lassan az összes többi anyagot. A végén óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját, lassan kell csinálni, mert a massza elég kemény. (esetlegesen 1-2 ek. hideg tejjel lehet "hígítani" hogy ne legyen túl kemény, de nem szabad sokat önteni bele!) Kivajazott, liszttel megszórt/vagy sütőpapíros/ tepsibe tesszük. És 170 °C-os sütőben 30-35 percig sütjük. A kihűlt tésztánkat kettévágjuk és megtöltjük. Kb. 1 órára, hidegre tesszük, hogy a krém megdermedjen, utána porcukorral megszórva tálaljuk. Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
A tésztához: 4 tojás 10 dkg. liszt 10 dkg. étkezési keményítő 15 dkg. cukor reszelt citromhéj 1 csipet só 10 dkg. vaj 1/2 cs. sütőpor. A krémhez: 250 ml. tej 200 ml. tejszín 6 dkg. cukor 1 cs. vaníliás cukor 1 csipet só 3 dkg. liszt reszelt citromhéj néhány csepp rumaroma v. 2 ek rum 2 lapzselatin /vagy 1 csomag zselatin, utasítása szerint/ . Elkészítés: Először a krémet készítjük el, mehet be a hűtőbe dermedni, míg a tészta készül. 200 ml tejet felforralunk, összekeverjük a cukrot és a lisztet a maradék tejben és a forró tejhez, adjuk. Állandó keverés mellett 1-2 perc alatt kemény krémet főzünk belőle. Folpackkal letakarjuk és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, hozzákeverünk minden anyagot. A lapzselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk, majd óvatosan kicsavarjuk, és a krémbe keverjük. A legvégén a keményre vert tejszínhabot is hozzákeverjük. A tészta : A tojások sárgájával habosra keverjük a cukrot, hozzáadjuk a puha vajat, majd lassan az összes többi anyagot. A végén óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját, lassan kell csinálni, mert a massza elég kemény. (esetlegesen 1-2 ek. hideg tejjel lehet "hígítani" hogy ne legyen túl kemény, de nem szabad sokat önteni bele!) Kivajazott, liszttel megszórt/vagy sütőpapíros/ tepsibe tesszük. És 170 °C-os sütőben 30-35 percig sütjük. A kihűlt tésztánkat kettévágjuk és megtöltjük. Kb. 1 órára, hidegre tesszük, hogy a krém megdermedjen, utána porcukorral megszórva tálaljuk. Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
4 tojás 10 dkg. liszt 10 dkg. étkezési keményítő 15 dkg. cukor reszelt citromhéj 1 csipet só 10 dkg. vaj 1/2 cs. sütőpor. A krémhez: 250 ml. tej 200 ml. tejszín 6 dkg. cukor 1 cs. vaníliás cukor 1 csipet só 3 dkg. liszt reszelt citromhéj néhány csepp rumaroma v. 2 ek rum 2 lapzselatin /vagy 1 csomag zselatin, utasítása szerint/ . Elkészítés: Először a krémet készítjük el, mehet be a hűtőbe dermedni, míg a tészta készül. 200 ml tejet felforralunk, összekeverjük a cukrot és a lisztet a maradék tejben és a forró tejhez, adjuk. Állandó keverés mellett 1-2 perc alatt kemény krémet főzünk belőle. Folpackkal letakarjuk és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, hozzákeverünk minden anyagot. A lapzselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk, majd óvatosan kicsavarjuk, és a krémbe keverjük. A legvégén a keményre vert tejszínhabot is hozzákeverjük. A tészta : A tojások sárgájával habosra keverjük a cukrot, hozzáadjuk a puha vajat, majd lassan az összes többi anyagot. A végén óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját, lassan kell csinálni, mert a massza elég kemény. (esetlegesen 1-2 ek. hideg tejjel lehet "hígítani" hogy ne legyen túl kemény, de nem szabad sokat önteni bele!) Kivajazott, liszttel megszórt/vagy sütőpapíros/ tepsibe tesszük. És 170 °C-os sütőben 30-35 percig sütjük. A kihűlt tésztánkat kettévágjuk és megtöltjük. Kb. 1 órára, hidegre tesszük, hogy a krém megdermedjen, utána porcukorral megszórva tálaljuk. Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése