"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. november 22., kedd

~ SVÉD PUNCSROLÁD ~












Igazi Karácsonyi aprósütemény. A narancs, a mézeskalács és a csokoládé, kellemes aromája teszi tökéletessé ezeket a zöld apróságokat. Az alapja frissen sütött piskóta, de ha nem akarunk ezzel pluszban foglalkozni, akkor megfelelő hozzá a puha, cukros tetejű babapiskóta is. A saját ízlésünkhöz igazodva tudjuk összeállítani magát a masszát, így mindenki azt tesz bele többet, amit szeret. Csokoládé, fahéj, mandula, narancs és rum...


Hozzávalók: 2 tojásból sütött piskóta, 5 dkg tea vaj, 1/2 narancs leve és reszelt héja, 2,5 dkg darált mandula, 2,5 dkg reszelt csokoládé, 5 dkg aprított omlós keksz, 2 mokkáskanál mézes fűszerkeverék, 2 teáskanál rum, 1 csipet fahéj, 2 kanál kakaópor. Bevonáshoz: 20 dkg nyers marcipán, 2-3 csepp zöld ételfesték, 10 dkg étcsokoládé, 1 kávéskanál olaj. 


A kisült piskótát kihűtjük majd egy tálba szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a puha vajat, a rumot, a narancs levét és reszelt héját, a kekszet, a mandulát, a csokoládét, a fűszereket és a kakaóport. Masszát keverünk belőle. Ne legyen lágy, se túl kemény, hogy formálni tudjuk majd. Ha túl kemény lenne a massza, akkor kevés narancslével, kávéval lazíthatunk rajta... Két, ujjnyi vastag hengert sodrunk a masszából, majd a hűtőbe tesszük dermedni. Addig a marcipánt megszínezzük és porcukros deszkán hosszúkás téglalappá kinyújtjuk. A marcipánba csomagoljuk a lehűlt hengereket úgy, hogy mindenhol befedje, majd egy éles késsel kb. 6-7 cm-es rudakra felvágjuk őket. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd a sütemények két végét megmártjuk benne. Sütőpapíron megdermesztjük a csokival bevont hengereket és dobozban, hűvös helyen tároljuk a tálalásig.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése