"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. október 12., szerda

~ BABAPISKÓTA ~










Kipróbáltam a házi készítésű babapiskótát. Gondoltam lassan itt az év vége, és biztosan fogok olyan süteményt sütni az ünnepekre, amihez kell majd babapiskóta is. Ettől még finomabb lesz a süteményem. Kicsit puhább az állaga sütés után, de ha hagyjuk egy pár órát szikkadni, pont olyan lesz mint a bolti társa. Viszont ebben nincs semmi tartósítószer, ízfokozó és adalék. Már ez egy jó érv, ami mellette szól... Most már jöhet a vele készült Tiramisu vagy a Citromos álom...


Hozzávalók egy adaghoz: 3 tojás, 9 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 1csipet só.


A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá felverjük, a sárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral. A kikevert sárgájához adjuk a tojáshabot, a lisztet szitálva és lazán bekeverjük az egészet. A masszát sima csöves habzsákba töltjük és sütőpapíros tepsire, kb. 10 cm-es csíkokat nyomunk. Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt kisütjük őket. Mikor kihűltek porcukorral meghintjük a tetejüket. 






2 megjegyzés:

  1. A főpróba nagyon jól sikerült. Mentettem a receptet, karácsony tájékán biztosan nekem is jól jön majd. Nagyon csinoskák!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Nea! Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy tetszik a recept és hogy már ki is próbáltad!

      Törlés