"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. szeptember 29., csütörtök

~ KÓKUSZOS RIZSDESSZERT ~














A hétköznap ne csak a munkákról és az otthoni háztartásról szóljon, hanem esténként már a pihenésről és a kényeztetésről. Sokszor fordul elő velem, hogy amikor végre elkészülök mindennel és leülök a kedvenc fotelembe, akkor jól esik valami finomságot elfogyasztani, mondjuk egy finom kanalas desszertet... Pont ilyen alkalomra készült ez a rizsdesszert is. Végül is majdnem olyan mint egy sima tejberizs, csak azért van benne némi plusz is. Kókusztej, vaníliás puding és egy leheletnyi vaj... Csábítóan krémes és lágy. A tetején a Raffaello, na az már bónusz.


Hozzávalók 4-6 személyre: 1 csésze kerek szemű rizs, 2 csésze víz, 1 darabka fahéj, 1 teáskanál vanília aroma, 3-4 kanál cukor, 1 csésze kókusztej, 2 csésze tej, 1/2 tasak vaníliás pudingpor, 1 csipet só, 1 kanál vaj. Tálaláshoz: tejszínhab és Raffaello bon-bon...


A rizst szitában megmossuk majd a vízzel, a fahéjjal, a vanília aromával, a cukorral és a csipet sóval feltesszük főni. Letakarva, lassú tűzön majdnem puhára pároljuk. Mikor a rizs magába szívta a vizet, akkor hozzáadjuk a kókusztejet, a tejben elkevert pudingport, a vajat és tovább főzzük, néha megkevergetve a teljes puhulásig. Ha nagyon besűrűsödne a rizs, akkor teszünk hozzá kevés tejet. Akkor jó az állaga, ha jó krémes és puding szerű. Ha kell, akkor még édesíthetünk rajta. Levesszük a tűzről, kihűtjük a rizskrémet, majd kelyhekbe kiadagoljuk. Tálaláskor habrózsával és Raffaellóval díszítjük. Hidegen a legjobb...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése