"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. május 11., szerda

~ PIKÁNS CSIRKE CITROMSZÓSZBAN ~











Régen ettem már ilyen finom és pikáns szaftos ételt. Ez a citromos szósz az omlós csirke mellel, valami fantasztikus párost alkotott együtt. A receptjét a Pinteresten leltem, ahol több változata is fellelhető. Van aki tejszínnel, van aki fehérborral készíti. Szerintem mindkettő szuper. Mivel nem volt itthon fehérborom, a tejszínes változatnál maradtam. Az ízorgia garantált volt. Savanykás és pikáns, tavaszi és üde egyszerre. Érdemes bio citromot beszerezni hozzá, hogy a reszelt héja se maradjon ki az ételből. A citromfű pedig egyenesen kötelező hozzá! A másik nagy pozitívuma az éteknek az, hogy 20-25 perc alatt el is készül. Szóval "námber van"....


Hozzávalók: 2 csirkemell filé, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, 1-2 mokkáskanál citrombors, 1 csapott evőkanál liszt, 2 kanál vaj, 2 kanál oliva olaj, 1 csésze csirke alaplé, 1/2 csésze tejszín, 1,5 citrom leve, 1 citrom reszelt héja, 1/2 csokor citromfű, 1/2 citrom szeletelve.


A csirkemell filéket lapjában elfelezzük, hogy ne legyenek túl vastagok, majd sóval, őrölt fekete borssal és citromborssal fűszerezzük, kevés lisztben meghempergetjük őket. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a vajat az oliva olajjal együtt, majd a csirkemellek mindkét oldalát megpirítjuk benne. Mikor szép pirosak a hússzeletek, akkor kivesszük őket és félre téve, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban a lisztet zsemleszínűre pirítunk, majd hozzáadjuk kevergetve a csirke alaplevet, a tejszínt, a citrom levét és reszelt héját. Az szószt beforraljuk és kissé besűrítjük. A végén hozzáadjuk a csíkokra felvágott citromfüvet is, majd visszatesszük a szószba a hússzeleteket. Összeforraljuk az egészet és máris tálalhatjuk. Díszítésként tehetünk rá, citromszeleteket és vágott citromfüvet. Spagettivel kínáljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése