"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. március 25., péntek

~ TÚRÓS-SAJTOS CSIGA ~














Ha gyorsan kell valami finomat elővarázsolni, akkor itt egy tuti befutó recept, amihez igazán nem kell szaktudás és kézügyesség sem. Tökéletes hozzá a bolti leveles tészta, abból is a friss és nem a kőkemény mélyhűtött. Nyilván ha csak az utóbbi esik kézhez, akkor az is megteszi, de akkor malmozva a kezünkkel ülhetünk mellette, amíg kiolvad a fagy fogságából... Szóval marha egyszerű a történet : kiteker, lereszel, megszór, felcsavar és felvág... Ezek a kulcsszavak azt hiszem mindenkinek fognak menni, szaktudás nélkül is. Ugye milyen jól hangzik? És az eredmény magáért beszél. Frissen, langyosan az igazi!


Hozzávalók: 1 csomag friss leveles tészta tekercs / Tante Fanny /, 25 dkg friss gurulós túró, 15 dkg reszelt sajt / lehet vegyesen is, pl. Trappista és Karaván,úgy még jobb! /, só. Lekenéshez: 1 tojás sárgája.
   

Lisztezett gyúrólapon kitekerjük a leveles tésztát, majd minden irányban sodrófával nyújtunk rajta egyet. A reszelt sajttal megszórjuk, majd rámorzsoljuk a túrót is. Ízlés szerint sóval meghintjük. Mehet rá bors is, ha valaki szereti...




Szorosan feltekerjük a tésztát...




Éles késsel kb. ujjnyi vastag szeletekre felvágjuk a töltött tészta tekercset...





Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd rárakosgatjuk egymástól kissé távolabb a csigákat, mert sütés közben megnőnek. 180 °C-os, előmelegített sütőben pirulásik sütjük őket. Frissen és ropogósan a legfinomabb...





2 megjegyzés:

  1. Nagyszerű ötlet, kedvenceim a túrós sütik, a sósak meg főleg, ki fogom próbálni! Ha valaki szereti a fekete hagymamagot (fekete szezám, török boltokban, fűszerüzletben kapható), az is tökéletesen passzol hozzá!

    VálaszTörlés
  2. Szeretem az ilyen gyors, finom, sós nassolni valókat...

    Szép Húsvétot, kellemes pihenést kívánok Neked és családodnak! :o)

    VálaszTörlés