"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. március 24., csütörtök

~ KÓKUSZ KOCKA ~


Húsvét alkalmával is, sokan készítenek kókuszos süteményeket... Én is, hiszen mindenki szereti itthon. Megszámlálhatatlan a kókuszos sütik listája, mert lehet alapként vagy töltelékként is használni. Itt a blogomon is van belőle jó néhány recept, érdemes körbe nézni az ötletekért. Többségét sütni kell, de most jó hír, ezt bizony nem kell. Csak négy összetevője van, így könnyűnek mondható az elkészítése. Véleményem szerint még a gyerekeket is rá lehet venni, hogy segítsenek nekünk begyúrni. Biztos örömmel vesznek egy kis konyhai gyurmázást. Recepjét a Facebook-on találtam.


Hozzávalók: 35 dkg kókuszreszelék, 2 tubus sűrített tej, 2 kanál puha tea vaj, 2 kanál tejpor. Továbbá: 6 csepp piros ételszínezék. 


A kókuszt tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a sűrített tejet, a vajat és a tejport. Kézzel addig gyúrjuk, míg nedves homok állaga nem lesz és kezd összeállni. A kókusz minőségétől és szárazságától függően lehet, hogy kíván a massza még egy kevés vajat vagy egy csepp tejet, akkor bátran tegyünk hozzá. Mikor formázható már a kókusz, akkor elfelezzük és az egyik felébe belegyúrjuk az ételszínezéket. Annyi elég, hogy szép rózsaszínű legyen. Egy kisebb kb. 12 x 18 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, majd először a rózsaszín kókuszt simítjuk-nyomkodjuk bele kanál segítségével, után a pedig a fehéret. A tetejét simára eldolgozzuk, majd lefóliázva betesszük a hűtőbe dermedni. 1 óra alatt jól összeáll és lehet majd kockára felvágni. 


1 megjegyzés: