"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. január 16., szombat

~ ROPOGÓS STEAK BURGONYA ~










Amíg a világ világ, addig mindig lesz is burgonya... A legismertebb zöldség a világon, számos országban kivívta az elsődleges helyet a gasztronómiában. Minden földrészen ismerik és szeretik, így itthon is nagy népszerűségnek örvend. Most nem akarom leírni, mi Magyarok mennyi féle képen készítjük el, de úgy gondoltam, hogy ez a fajta elkészítési mód, megér egy röpke posztot. Ő, a "szték" burgonya. Pirulva, ropogósan, frissen kisülve, számos fűszer keverékével ízesítve... Hát nem csodálatos? Egyszerűen, mennyei!!! Sültek mellé, vagy csak úgy egyszerűen magában...


Hozzávalók 4 személyre: 8 nagy ovális burgonya, 4 evőkanál olaj, 1-1 kávéskanálnyi : só, őrölt fekete bors, sült krumpli fűszersó, szárított chili pehely, őrölt kömény, szárított fokhagyma granulátum, pirospaprika, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 3 evőkanál Parmezán sajtmorzsa.


A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, majd hosszában hasábokra
 felvágjuk.




Ez után meglocsoljuk az olajjal és meghintjük a fűszerek keverékével.






A végén összekeverjük a zsemlemorzsát a parmezán sajttal és azt is a burgonyára szórjuk, majd átkeverjük az egészet. 





A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra, a fűszeres burgonyát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.






Kb. 25-30 perc alatt, egyszer átforgatva, pirosra-ropogósra megsütjük a hasábokat. Frissen, forrón tálaljuk sültek mellé, de jó magában tartármártással vagy esetleg spenótfőzelék kísérőjeként. Nagyon finom!!!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése