"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. november 2., hétfő

~ CROQUE MADAME ~


Szabadság, nyugalom.... Reggel nincs kapkodás, korán kelés, rohangálás. Csak csend, halk zeneszó és villás reggeli. Ma kényeztettük magunkat a shoppingolás előtt ezzel a finom kacsahúsos "madámmal". Mivel ma érkezik haza a fiam Írországból, itthon maradtam őt várni... Főzök neki finom vacsorát, hogy újra érezze a hazai ízek kánaánját. Reggelire pedig belefért az időmbe ez a finomság is. A pasis változata is nagyon finom, de ez,talán még jobb. Maradék kacsasülttel készült és friss tojással....


Hozzávalók 2 személyre: 4 szelet rozskenyér, 2 tojás, 1 sült kacsacomb, 2 db. újhagyma, 2 db. retek, 1 marék bébi spenót, só, bors, kevés kacsazsír.


A kacsahúst levágjuk a csontról majd felcsíkozzuk és a karikára vágott újhagymával kevés kacsazsíron átsütjük. Melegen tartjuk. A tojást megsütjük, a kenyérszeleteket megpirítjuk. Nincs más hátra, mint a szendvicset összeállítani. Az egyik pirítósra halmozzuk a bébispenótot, rátesszük a sült kacsahúst, majd befedjük a másik pirítós kenyérrel. Erre tesszük a felkarikázott retket és a sült tojást. Sózzuk, borsozzuk és máris tálaljuk. Nagyon finom laktató reggeli.


1 megjegyzés:

  1. Kriszta, nagyon mutatós, finom ételt készítettél!
    Az természetes, hogy egyszer-egyszer meg lehet engedni ilyen csodás reggelit!:)

    VálaszTörlés