"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. szeptember 25., péntek

~ TEX - MEX HAL PIRÍTÓSRA ~













Konzerv ételeket nem igazán szoktam venni, hacsak nem halról van szó. Azokat viszont nagyon szeretem. Sima sós leves, olajos, paradicsomos, fűszeres-mártásos, haltörzses, sprotni vagy éppen aprított fajta... Bármelyik, bármikor. Most készítettem belőle egy finom hal "krémet", amolyan pirítós kenyérre való kencét. Baromi egyszerű, öt perc alatt készen van és egy kosárka pirítóssal, valamint egy pohár borocskával, kitűnő őszi vacsora válik belőle. Vendégvárónak is tökéletes, hiszen előre meg lehet csinálni, csak a kenyérpirítást kell időzíteni.


Hozzávalók 4-5 személynek: 2 db. ovális alakú, konzerv paradicsomos heringfilé, 1 szál dundi újhagyma, 1 doboz Bonduelle kukorica - bab konzerv, 3 kanál sűrített paradicsom, 4 kanál ketchup, 1 kanál chili szósz, 1 magozott és aprított chili paprika, só, őrölt bors, pár csepp citromlé. Tálaláshoz: pirítós kenyér, vaj, citrom gerezd.


A halat tálba tesszük és villával megtörtjük, majd az összes hozzávalóval elkeverjük. Ízesítjük a masszát sóval, borssal és citromlével. Tálalásig jól behűtjük. Pirítóssal, vajjal és citromgerezddel tálaljuk. Hihetetlenül finom és pikáns kence...








2 megjegyzés:

  1. Hát ez tényleg finom, nem volt ideje behűlni ! Készítek máskor is !

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök a visszajelzésnek, örülök, hogy ízlett!

    VálaszTörlés