"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. július 9., csütörtök

~ HALAS - MAJONÉZES TÉSZTASALÁTA ~


Nem régen barátnői találkozót szerveztünk meg hárman, lányok. Ritkán futunk össze, így annál izgalmasabb és tartalmasabb egy-egy ilyen összejövetel. Rengeteg megbeszélni valónk van, kivel mi történ és hogy, hogy alakul a sorsunk amióta nem láttuk egymást. Vannak szép és örömteli események, de sajnos néha akad rossz is. Mivel ezek a beszélgetések általában estébe nyúlóak, a legjobb találka hely ilyenkor egy kellemes bisztró vagy ételbár. Természetesen a csevej mellett, helyet kap egy-egy finom étel és itóka is. A mostani alkalommal egy színvonalas étel és szendvicsbárt választottunk a Mammut II. emeletén. Ez a GURU. Félhomály, kellemes zöld fények, elszeparált asztalok, boxok, halk zene. Nem is kellett ennél jobb hely. És természetesen az ételek is kiválóak voltak. Itt kóstoltam meg ezt a halas salátát is. Nagyon ízlett, ezért gondoltam, hogy otthon is elkészítem. Szinte tökéletesen lemásoltam az ízemlékek után...


Hozzávalók egy nagyobb tálhoz: 2 doboz tonhal sós lében, 1 fej kisebb jégsaláta, 25 dkg csavart száraztészta, 1/2 citrom leve, kb. 8 kanál majonéz, őrölt fehér bors, só, csipet cukor. Tálaláshoz: paradicsom szelet, pirítós kenyér.


A tésztát sós-lobogó vízben "al dente" megfőzzük, majd leszűrjük és teljesen kihűtjük. A tonhalat lecsöpögtetjük és villával "szálasra" szedjük. A jégsalátát leöblítjük, papírtörölközővel leitatjuk, majd csíkokra felvágjuk. Egy mélyebb üvegtálba tesszük a hideg tésztát, a halat, a salátát, majd rákanalazzuk a majonézt is. Ízesítjük a salátát, a citromlével, sóval, borssal és egy csipet cukorral. Lazán összeforgatjuk az egészet. Tálalásig behűtjük. Kínálhatunk hozzá paradicsomot és pirítóst is. Nagyon finom és könnyed vacsora, vagy előétel.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése