"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. július 2., csütörtök

~ BARACKOS VIRÁG ~














Ez a sütemény az egyik kedvenc a sok közül, melyet nagyon hamar el lehet készíteni a leveles tésztának köszönhetően. Nekem mindig rejt a mélyhűtőm egy-két csomaggal, pont ezért. Talán csak egy probléma van vele, hogy meg kell várni, amíg a tésztatömb kiolvad a fagy fogságából. Ha előző nap kivesszük a fagyasztóból, akkor tényleg pillanatok alatt süti kerülhet az asztalunkra, ha viszont hirtelen kell, akkor a mikro olvasztó programja, 15 perc alatt elvégzi ezt a feladatot. Mivel jönnek a nyári gyümölcsök, számtalan ízben elkészíthetjük. Most őszibarackkal és áfonyával sült ki. Egy szórásnyi porcukorral a tetején, mennyei ropogós finomságunk lesz...


Hozzávalók : 1 csomag leveles tészta, 4-5 őszibarack vagy 1 csésze friss áfonya, 2-3 evőkanál lekvár / olyan ízű, amilyen gyümölcsöt használunk /, kevés barna cukor, 1 tojás sárgája a lekenéshez.


Többféle leveles tészta típust lehet vásárolni, hiszen van tekercses, tömbös vagy lapra csomagolt. Nekem most az utóbbi volt itthon, ezért könnyű dolgom volt, hiszen csak kettévágtam a lapokat és máris elkészült a 12 db. tészta négyzetem.  A tésztalapok közepére teszünk egy kevés lekvárt, majd a sarkoknál bevágjuk a tésztát. A barackok héját lehúzzuk, majd húsát felkockázzuk. A lekvárra teszünk pár kocka barackot és megszórjuk barna cukorral. Ha áfonyásat készítünk, akkor gyümölcs alá egy kevés krémes túrót teszünk... A vágásoknál a tészta széleket felhajtjuk, majd a közepénél összecsippentjük.










A kész süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd tetejüket lekenjük a felvert tojássárgájával. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb, kb. 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük a gyümölcsös táskákat. Langyosra hűtjük őket, majd porcukorral meghintve tálaljuk. Csak frissen az igazi, de akkor nagyon finom és roppanós.









1 megjegyzés:

  1. Micsod kreativ módra készitetted ezt a finom sütit. Azok a gyönyörü üde nyári szinek a háttérben, és tényleg virág formája van, nagyon szép is!

    VálaszTörlés