"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. június 17., szerda

~ SÁRGADINNYE KOKTÉL ~
Vasárnap esti felnőtt nasi... Amennyire utáltam gyerekkoromban a sárgadinnyét, most pont annyira vagyok rákattanva. Egy jól behűtött dinnye, maga a kánaán. Főleg, ha sikerül venni egy mézédes példányt belőle. A dinnyevásárlás igen izgalmas tevékenység, totál átszellemülés a vége nálam. Olyankor megszűnik a világ és elvetemültem keresem, nyomkodom, szaglászom a dinnyéket azokban a hatalmas ládákban. Viszont az megnyugtat, hogy ezzel az elszántsággal nem csak én rendelkezem, tehát nem csak én viselkedek így a piacok környékén, hanem mások is... De hát ez így van rendjén. Ilyenkor mindig eszembe jutnak a szarvasgomba-kereső kutyák, na, hát ők is pont így keresik a gombát a földben. Ezer szerencse, hogy ezek a gyümölcsök nem ott vannak. Tehát a lényeg, a mézédes dinnye felkutatása... Ritkán nyúlok mellé, jók a százalékos arányaim. És ha adatik egy mézédes gyümölcs, akkor még jobban meg lehet bolondítani az ízét egy kis alkohollal. Dinnyelikőrrel...


Hozzávalók: 1 kisebb sárgadinnye, 1 dl. Sárgadinnye likőr vagy vodka, 2 lime leve, kb. 1/2 l. citrom ízesítésű szódavíz.


A dinnyét vastagabb gerezdekre felvágjuk, magját kikaparjuk, majd karalábé vájóval szép gömbök vágunk ki a dinnye húsából. A gömböket elosztjuk 4 pohárba, majd ráfacsarjuk a lime levét és ráöntjük a dinnyelikőrt. Annyi szódavízzel öntjük fel a poharakat, hogy ne lepje el a dinnyéket. Tálalásig jól behűtjük, mert úgy lesz az igazi. Kellemes kóstolást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése