"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. június 2., kedd

~ PERCEK ALATT PIZZA... ~


















Este hat...  " - Anyaaaa! Sütsz egy pizzát???? - " - Jaj, hát most jut eszedbe?! Mindjárt este..., mire megkel és megsül, lemegy a nap... és különben is! Semmi kedvem, fáradt vagyok. - Na, anya, légysziiiii!!! És akkor az anyai szív meglágyul, a konyhába belép és lisztet mér a tálba.... Ez az anyák sorsa. De ez jó, élvezem. Most kikerülvén a dagasztást, egy jól bevált, szuper gyors, élesztő nélküli pizzatésztát gyúrtam össze. Egyszerűen fenomenális ! A tésztája finom puha, a rakománya pedig kedvünkre variálható, éppen ami otthon van jelleggel. Jelen esetben, csípős paprikás szalámi, lila hagyma, bacon szalonna, mini mozzarella, csípős zöldpaprika, koktél paradicsom, oliva bogyó, Trappista sajt, kakukkfű és paradicsomszósz került a tetejére... Hm... jó volt! Ajánlom mindenkinek aki fáradt vagy nem nagyon ért a kelt tésztákhoz...


Hozzávalók  tésztához: 35 dkg liszt, 1 evőkanál sütőpor, 2,5 dl langyos tej, 5 dkg puha vaj, 1 mokkáskanál só, 1 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál szárított oregánó. Rakomány: tetszés szerint... sonka, gomba, kukorica, szalonna, szalámi, sajtok, hagyma, paprika, oliva bogyó, bármi....


A sütőt bekapcsoljuk 180-200 °C-fokra és előmelegítjük. A tészta hozzávalóit tálba mérjük, majd kézzel sima, rugalmas tésztát gyúrunk. Akkor jó, ha már nem ragad a kezünkre. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és olajjal lekenjük a tetejét. Rátesszük a tészta gömböt az olajos papírra, majd sodrófával vékonyra, kinyújtjuk a tésztát.








A kinyújtott tészta széleit olajjal lekenjük, majd a közepére paradicsomszószt kenünk. Ez után bármilyen, otthon fellelhető finomsággal megrakjuk a pizzánk tetejét. A végén a tetejére bőven teszünk a reszelt sajtból, majd mehet a forró sütőbe sülni. Kb. 20 perc alatt a pizza szépen megsül. Kőrvágóval felszeleteljük a pizzát majd különféle szószokkal és friss bazsalikom levéllel máris tálaljuk.








 

3 megjegyzés: