"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. május 7., csütörtök

~ SZAMÓCA TORTA... ~















Torta 20 perc alatt... Tényleg elkészül ennyi idő alatt. Ha a leírt folyamatot követjük, nyugodtan bízhatunk az időben. Mostanában nagyon rákattantam erre a torta féleségre, mert sütni sem kell és a krémmel sem kell sokat bíbelődni. Lassan, de biztosan jönnek a  bogyós gyümölcsök, mint a szamóca, a málna, a ribizli és az áfonya, és ezekből a legfinomabbak ezek a torták. Hozzáteszem, őszibarackkal sem utolsó. Szóval, szerintem sűrű vendég lesz mostanában a konyhámban ez a pikk-pakk torta... És mivel ezt mindenki szereti, így biztos, hogy kedvére teszek vele az itthoniaknak. Ez egy zsúrtorta méret, ha nagyobbat szeretnénk, akkor duplázni kell a mennyiségeket. Finom, üdítő és behűtve a legjobb!


Hozzávalók: 10 db babapiskóta, 1,5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor. Krém: 25 dkg mascarpone, 25 dkg friss túró, 1 pohár natúr krémes joghurt, 5-6 evőkanál porcukor, 1 csomag expressz zselatin / főzés nélküli /. Továbbá: 1/2 kg szamóca, 3 evőkanál víz, 1 csapott kávéskanál por zselatin / főzős /, ízlés szerint cukor, 1 kanál citrom leve.


Elkészítés:

1. A babapiskótákat megforgatjuk egyenként a vaníliás cukorral ízesített tejben és lerakjuk szorosan egy zsúrtorta aljába.

2. A megmosott szamócából félre teszünk 8-10 szemet, a többit felkockázzuk és egy kisebb lábosban az ízlésünknek megfelelő cukorral / 2-3 evőkanál / feltesszük összemelegedni. / Mintha lekvárt főznénk... /





Főzés során a szamóca levet ereszt, ezért plusz víz hozzáadása nem szükséges. A zselatint felmelegítjük a vízzel, majd a szamócához keverjük. Nem kell sokáig főzni, ne legyen pépes. Ha kész, levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Ez lesz a torta tetején a dísz.

3. A krém hozzávalóit tálba tesszük és botmixerrel kikeverjük. A kész krémet a formában lévő piskótára kenjük.





4. A kihűlt, de még folyós szamócazselét a torta tetejére töltjük, és díszítjük az egész, illetve felezett szamócákkal a tortát. Tálalásig behűtjük a süteményt.









1 megjegyzés: