"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. április 8., szerda

~ SÖRBEN SÜLT MALACHÚS ~














Ha még nem volt elég a sok sonkából a Húsvét után, akkor itt van ez a finom pecsenye... Ilyenkor mindenki áttér egy kis könnyed ételre a nagy evések után, hát én pont nem ezt tettem. Durr bele, egy jó kis sülttel...!! Egyébként meg van a miértje, de ez maradjon az én titkom. Szóval, ez egy ízig-vérig zsírban tocsogó, fűszeres sült hús. Egyébként baromi egyszerű elkészíteni, és a végeredmény pedig szinte megszólal. Ezt a szép pirosra sült színt a sörtől kapta, attól lett ilyen. Héjában főtt burgonyával és fejes salátával a legfinomabb. Nem fogyókúrás! Csak úgy szólok...


Hozzávalók: 2 db. 2 ujjnyi vastag csontos malac comb szelet, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy fej fokhagyma, 4-5 púpos kanál házi zsír, só, őrölt bors, őrölt kömény, 1 dobozos sör.


A húst megmossuk, szárazra törölgetjük és a bőrét éles késsel bekockázzuk. Bedörzsöljük a fűszerekkel. A hagymát szálasra vágjuk, a fokhagymát gerezdekre pucoljuk. Egy nagyobb sütőtálban felforrósítjuk a zsírt és a hús mindkét oldalát hirtelen átsütjük benne. Mikor egy kissé megpirult és kérget kapott a hús, akkor hozzáadjuk a hagymákat, aláöntjük a sört és lefedve puhára pároljuk a forró sütőben. Kb. egy óra után levesszük róla a fedőt és addig sütjük még, amíg szép piros színt nem kap. A húst felszeleteljük, a sós vízben megfőtt burgonyát meghámozzuk, a hús köré halmozzuk és a szafttal meglocsolva tálaljuk. Friss fejes salátát kínálunk hozzá. Hidegen, zsírját kenyérre kenve, lila hagymával sem utolsó...









1 megjegyzés:

  1. Ez piszok jól néz ki! Ettünk mi is malachúst, nagyon finom, volt. :)

    VálaszTörlés