"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. április 5., vasárnap

~ PILLEKÖNNYŰ TÚRÓS KOCKA ~















MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK ÉS ISMERŐSÖMNEK, ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPET KÍVÁNOK !



Hajnali harmatban,
Selyemfüves réten,
Ezer virág friss illatát
Kalapomba mértem.
Rozmaringos hintón
Repültem idáig,
Kék nefelejcs, tulipános,
Takaros házig.
Van ennek a háznak
Olyan virágszála,
Kinek harmat rózsavíztől
Kivirul az orcája...


 És jöjjön a recept:


Tészta: 12,5 dkg vaj, 12,5 dkg cukor, 2 tojás, 12,5 dkg liszt, 1 csipet só, 1 kávékanál sütőpor. Töltelék: 1/2 kg túró, 25 dkg mascarpone, 2,5 dl tejszín, 5-6 evőkanál porcukor, 1/2 citrom leve, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag expressz zselatin / nem főzős /. Tetejére: marcipán virág.


A tésztához a vajat és a cukrot tálba tesszük és habosra kikeverjük. Utána egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azokkal is jó habosra keverjük a masszát. A végén beleszitáljuk a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet is. Simára kikeverjük. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 15 x 25 cm-es tepsit, majd a masszát belesimítjuk. Előmelegített 175°C-os sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük a vajas piskótát. Kihűtjük és lapjában ketté vágjuk. Vigyázzunk, mert ez a tészta nagyon  puha és sérülékeny. Míg sül és hűl a tészta, addig kikeverjük a tölteléket. A tejszínt kemény habbá felverjük. A túrót, a mascarpónét, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom levét egy tálba tesszük és habosra kikeverjük.A végén adjuk hozzá a zselatin port / nem főzős! / és a felvert tejszínhabot. A kész krémet az alsó tésztalapra kenjük, az 1/3 részét félre tesszük a tetejére. A másik tésztalapot ráhelyezzük. Kissé lenyomjuk a süteményt, hogy szép egyenes legyen, majd rákenjük a megmaradt krémet. Marcipánvirágokkal feldíszítjük a süteményt és 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni. Kockára felvágva tálaljuk.






1 megjegyzés: