"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. március 26., csütörtök

~ CORN-DOG ~



















Gyors vacsora  egy nehéz nap után.... Virsli mindig van a hűtőben, mert ha éppen nincs időm vagy kedvem a főzéshez, no akkor se éhezzen a tisztelt család. Szeretjük a virslit, de csak tényleg a jó minőségűt, és nem jöhet szóba más, mint a juhbeles-roppanós. Esszük gőzben párolva / nem vízben főzve! /,
sütve, tésztába tekerve, főzeléken feltétként, vagy simán Hot-Dog kifliben... Most, egy Amerikában híres változatát készítettem el, a Corn-Dog-ot. Ez egy nagyon egyszerű és nagyon finom virslis étel. A tésztája egy sűrű, kukoricalisztes palacsintatészta, ami vastagon bevonja a felezett virsli darabokat. Így sül meg az olajban szép pirosra és ropogósra. Mártogatva ehetjük a különböző szószokkal és még kenyér sem kell hozzá.


Hozzávalók: 1 csésze liszt, 2/3 csésze kukorica liszt, 1 tojás, 3/4 csésze tej, 1 csapott evőkanál barna cukor, 1/2 mokkáskanál só, 1-1 mokkáskanál sütőpor és szódabikarbóna. Továbbá: 4 pár virsli, 16 db fa grill pálca, olaj a sütéshez.


A virsliket elfelezzük és a pálcikákra felszúrjuk. A tésztához valókat egy tálba kimérjük és csomómentesre kikeverjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk. A pálcikára szúrt virsliket megmártjuk a sűrű tésztában / ha nagyon sűrű lenne a massza, akkor egy kevés tejjel lazíthatjuk /, majd gyors mozdulattal, először köbe-körbe forgatva tesszük sülni az olajba. Azért érdemes eleinte forgatni, mert így megfolyás nélkül kezd el sülni a virslin a tésztaburok. Pár perc alatt, aranybarnára megsütjük őket. Sütés után papírtörlőre szedjük a bundás virsliket, majd forrón tálaljuk a mártásokkal.









2 megjegyzés:

  1. De jó, tuti kipróbálós lesz, nagyon tetszik. És szerintem a családnak is tetszeni fog. :)

    VálaszTörlés
  2. Keresztanyám úgy 15 éve készítette ezt egy szilveszter éjszaka, amikor nálunk szilvesztereztek - azóta sem ettem ilyet, pedig csuda finom!
    Egyébként mi is épp a roppanós juhbeles virslit szeretjük - csakis.

    VálaszTörlés