"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. március 4., szerda

~ ALMARÓZSA PITE ~
A napokban belebotlottam ebbe az igazán romantikus almás sütikébe. Annyira megfogott az eleganciája, hogy muszáj volt azonnal megsütnöm. Nem mondom, nem az egyszerűségéről híres. Pepecselés ide, pepecselés oda, én imádtam csinálni. Tökéletesen kikapcsolt a puha almaszirmok tekergetése. Viszont az íze kárpótolt a munkáért. Valami mennyei! Szóval érdemes volt vele munkálkodni. Az édes puha alma és a ropogós pite tészta, fantasztikus egységet alkotott így egyben a süteményben... Itt egy videó a készítéséről és a hozzávalók fotója is innen lett mellékelve...http://www.buonapappa.net/wp-content/uploads/2014/05/apple-tart-ingred.jpgA tészta hozzávalóit gyorsan összeállítjuk, majd 1/2 órára a hűtőbe tesszük dermedni. A pitesütő formákat kivajazzuk, liszttel meghintjük. A lehűlt tésztát 4 részre vágjuk, egyenként kinyújtjuk őket és belesimítjuk a kerek tésztadarabokat a formákba. Kézzel eligazgatjuk, majd a széleket levágjuk. Nekem a levágott részekből kijött egy ötödik pite is. 


Az almákat megmossuk, félbe vágjuk és a csumákat kivágjuk. "V" gyaluval nagyon vékony szeletekre felszeleteljük az almákat. A szeleteket ízesítjük a cukorral, a citromlével és a vajjal. Másfél percre betesszük az almával teli tálat a mikróba. Az alma ez idő alatt megpuhul és hajlékonnyá válik. A keletkezett folyadékot leöntjük az almáról. A formákban lévő tésztákra teszünk 1-1 kanál narancs dzsemet, majd az almaszirmokból rózsákat formázunk és kirakjuk a piték közepét. 


A sütőt előmelegítjük 190 C-fokra, majd betesszük a pitéket sülni. 25-30 perc alatt készre sütjük őket. Kihűlve tálaljuk.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése