"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. december 28., vasárnap

~ JUHTÚRÓS STANGLI ~











Csak négy hozzávaló és más semmi. Finom, ropogós, sajtos falatok az év végi buliba... Nemsokára itt van a Szilveszter, és ilyenkor a virsli és a lencse mellett temérdek sós ropogtatni való is elfogy. Bármilyen formában elkészíthetjük, kerekre, lapokra vagy rudacskákra. Könnyű összeállítani a tésztáját, hiszen nem kell keleszteni, hajtogatni és hűteni. Egyszerűen csak összeállítjuk, majd felvágjuk és máris mehet a forró sütőbe. Ilyen egyszerű...


Hozzávalók: 35 dkg liszt, 25 dkg túró, 10 dkg juhtúró, 35 dkg vaj vagy margarin. Továbbá: 1 csapott evőkanál só, 1 tojás, 25 dkg reszelt Trappista sajt.


A lisztet, a vajat, a kétféle túrót egy tálba tesszük és ízlés szerint sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a fele mennyiségű reszelt sajtot is. Összeállítjuk a tésztát majd lisztezett gyúrólapon késfok vastagságúra kinyújtjuk. A felvert tojással lekenjük a tészta tetejét és a maradék reszelt sajtot rászórjuk. Éles késsel felvágjuk vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a stanglikat vagy pogácsákat és előmelegített forró sütőben, 180 C°-on arany barnára megsütjük.









4 megjegyzés:

  1. Imádom a juhtúróval készült ételeket, nagyon-nagyon finom lehet ez a sós nasi is. :) Csoda guszta, és nagyon szépek a fotók! :)

    VálaszTörlés
  2. Mi az a késfokvastagság? Sok helyen láttem már, de nem értem. A kés foka nincs egy mm sem, olyan vékonyra nem lehet nyújtani.

    VálaszTörlés
  3. Szia Zsuzsa! A kés fok az a kés nyele...Ez egy régi szó a receptekben, kb.4-5 mm a vastagság.Tehát olyan fél centi...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi.Akkor csak a béna, nem pontos szóhasználat vezetett fére:-)

      Törlés