"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. december 18., csütörtök

~ GRÁNÁTALMA KEHELY ~














Karácsonykor nem muszáj mindig süteményeket fogyasztani, lehet helyettük kanalazgatni például finom és könnyed krémeket, habokat. A téli gyümölcsök is tökéletesen alkalmasak erre, mint a most szezonját élő, gránátalma. Nagyon egészséges gyümölcs, tele antioxidánsokkal káliummal, kálciummal és C vitaminnal... Ezért jött az ötlet. Mivel nálunk most dömping van belőle, gondoltam  készüljön ebből a krémes desszert. A receptjét a Vidék Íze decemberi számában találtam és rögtön bele is szerettem. Ott málnával készítették, de mivel az nem volt nekem kéznél, így esett a választásom a gránátalmára...


Hozzávalók 5 - 6 személyre: 5 dl tejföl, 1 dl gránátalma szörp, 2 gránátalma, 4 dl tejszín, 2 evőkanál porcukor, 4-5 db. kókuszcsók, citromfű.


A gránátalmákat kimagozzuk, pár kanál magot félre teszünk a díszítéshez, majd a többit botmixerrel pürésítjük. Sűrű szitán leszűrjük a levét. A tejfölben elkeverjük a porcukrot, a szörpöt és a gránátalma levét. A tejszínt kemény habbá felverjük és lazán beleforgatjuk a tejfölös-gránátalmás krémbe. Óvatosan keverjük, hogy a hab ne essen össze. A kész habot kehelybe töltjük, majd szórunk a tetejére morzsolt kókuszcsókot és gránátalma magokat. Tálalásig behűtjük.







3 megjegyzés:

  1. Hű de ünnepi és gyönyörű! És még egyszerű is :-) Nagyon Boldog Karácsonyt és sikeres, receptekben gazdag boldog Új Évet kívánok Nektek!!!!

    VálaszTörlés
  2. igen, szerintem is ünnepi és gyönyörű is... el kell készíteni...:) mindenkinek, aki sokat süt/főz, ha van odahaza használt sütőolaj, gyűjtsétek össze, és vigyétek el a kijelölt Mol töltőállomásra. jó dolog, hogy ne a lefolyóba öntsük...http://glurl.co/b-olaj

    VálaszTörlés
  3. Tiszta felüdülés ez a pohárkrém ebben a zord időben. Se perc alatt elkanalazgatnám. Szépséges!

    VálaszTörlés