"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. december 8., hétfő

~CHILIS-CSOKOLÁDÉS AVOKÁDO MOUSSE~
















Karácsonykor a háziasszonyok sokszor túl vállalják magukat és bizony napokat töltenek el a konyhában fáradtan és elcsigázva. Sütnek-főznek, készülnek a vendéglátásra. Hogy könnyítsek ezen, hoztam egy idő és energia kímélő desszertet, amit nagyon ajánlok azoknak, akik nem szeretnek süteményeket sütni, de mégis valami finom desszerttel kívánják megkínálni az egybegyűlteket... Ez egy elég híres desszert és eléggé el van terjedve a világhálón hol ilyen, hol olyan összetétellel. A lényege az érett avokádó. Ki gondolná, hogy abból a sötétzöld zöldség-gyümölcsféléből milyen finom krém-desszert állítható össze. És tényleg... Finoman krémes és nagyon eredeti. Tökéletes lezárója az ünnepi fogásoknak.


Hozzávalók 4 személyre: 2 db érett, puha avokádó, 2 db érett banán, 3 evőkanál méz, 3 evőkanál sötét keserű kakaópor, 1 evőkanál chilis kakaópor.


Az avokádó húsát kiskanállal kivájjuk és egy késes aprítógépbe tesszük. Rákarikázzuk a banánokat és hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A géppel addig mixeljük, amíg fényes, sötét krémet nem kapunk. A kész krémes-habot kiadagoljuk a kelyhekbe, majd a tálalásig hűtőbe tesszük. Szervírozáskor cukorgyöngyöt szórunk a tetejére, úgy adjuk az asztalra. Finom és különleges pohár-desszert.





 





3 megjegyzés:

  1. Hű, ebbe nagyon szeretnék belekóstolni :-) még én sem próbáltam az avokádót édességnek, de mostmár tényleg ideje. Boldog Karácsonyt Kriszti :-)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg milyen egyszerű, mégis nagyon izgalmasan hangzik, szívesen megkóstolnám. :)

    VálaszTörlés
  3. Csodaszép :) Mi mást mondhatnék? Szép adventet Nektek :)

    VálaszTörlés