"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. november 7., péntek

~ MIKADO ~















A kislányom kedvenc nassolni valója, a Mikado. Először Belgiumban ettünk ilyet, ott szerettük meg, szerelem volt első harapásra. Ez egy sótlan ropi féleség, csokoládéba mártva. Különleges és nagyon finom. Természetesen a gyári változat sokkal egyenletesebb és szebb, de szerintem az íze fontos, és kifejezetten jól áll neki, ez a rusztikus vonal is... Gyárilag létezik belőle fehér-csokis, tej, illetve ilyen, keserű csokoládés. Mivel itthon nálunk csak egy bizonyos boltban lehet kapni, elég nehézkes a hozzájutása. Gondoltam legyártom én itthon" kisüzemben " a kedvenc ropogtatni valót ! A lánykám boldog volt mikor meglátta, és máris meg is kóstolta.... Anya, ez finom!


 Hozzávalók a tésztához:  13 dkg liszt, 4 kanál vaj, 1 tojás, 5 dkg cukor, 1/4 mokkáskanál só, 1/2 mokkáskanál sütőpor, 1mokkáskanál vanília eszencia. Mártogatáshoz: 15 dkg keserű csokoládé.


 A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva, 1/2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A lehűlt tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk, majd kissé vastagabb, kb. 1 arasz hosszúságú ropikat sodrunk belőlük. A kész ropikat egy sütőpapírral bélelt tepsire átrakosgatjuk, majd előmelegített sütőben, 180 C°-on világosra megsütjük őket. Közben a csokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk és kiskanál segítségével becsokizzuk a ropik felső részét. Hideg helyre tesszük a ropikat, hogy a csoki megkössön rajtuk. Tálaláskor pohárba állítjuk őket és úgy kínáljuk.








1 megjegyzés:

  1. Gondolom, már egy darab sincs belőle, pedig szívesen kértelek volna arra, hogy küldj néhányat gyorsan... :o)

    VálaszTörlés