"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. október 21., kedd

~ FÜSTÖLT LAZAC DIP ~














Rég készítettem halas kencét, pedig nagy rajongója vagyok a vízben úszó egyedeknek. A füstölt lazac pedig az egyik kedvencem. Sokféle képen le lehet készíteni a füstölt lazacot, mert elég sok ízt elbír. Régebben gyömbérrel kevertem ki, az is nagyon ízletes lett. Hagyhatjuk egészben salátával tálalva, vagy szeletben pitával, vagy így egyszerűen krémmé keverve, finom ropogós kenyérrel... Most kaporral és görög joghurttal találkozott, nagy megelégedésemre. Pár perc alatt kikeverhető és máris ropogtathatjuk a pirítós kenyerek tetején. Álom-étel pillanatok alatt...


Hozzávalók 4 személyre: 5 dkg füstölt lazac, 1 kis konzerv tonhal-törzs, 2 szál újhagyma vagy 10 centis póréhagyma, 10 dkg sűrű görög joghurt, 1/2 citrom leve, só, színes bors őrlemény, 2 szál kapor zöld. Tálaláshoz: pár csepp oliva olaj, pirítós kenyér.


Az újhagymát nagyobb darabokra felvágjuk és egy késes aprítóba szórjuk. Hozzáadjuk a lazacot, a tonhalat, és a görög joghurtot. Egyet-kettőt forgatunk rajta, hogy a krém darabos maradjon, majd ízesítjük a dip-et sóval, borssal, citromlével és a vágott kaporral. Kikeverjük. Tálba tesszük, tetejére oliva olajat csepegtetünk és egy kevés kaporral meghintve máris tálaljuk. Ropogós pirítóssal az igazi.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése