"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. szeptember 17., szerda

~ KIFLI CHIPS ~










Finom csemegét tudunk varázsolni a megmaradt és szikkadt kiflikből... Hogy hogyan? Egyszerűen meg kell sütni. A legjobb ropogtatni való, szinte a semmiből. Gyerekzsúrok kedvence lehet. Nem tartalmaz túl sok sót és olajat. A legfinomabb frissen, sütés után. Egy pohár gyömbérrel kóstoltam...


Hozzávalók: szikkadt kifli, a permetezéshez kevés olaj, esetleg fűszerkeverék...


A kifliket szeletelő géppel nagyon vékony, 1-2 mm vastagságúra felszeleteljük. A kifliszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk majd pár fújásnyi olajjal lepermetezzük. A sütőt előmelegítjük 200 C-fokra és a kifliket arany barnára, ropogósra megsütjük benne. Langyosra hűtve tálaljuk. Igazi ropogós finomság.







1 megjegyzés:

  1. Ez aztán igen! Hát tényleg jól menne egy jó nagy pohár hideg sőrrel! Guszta és finom!

    VálaszTörlés