"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. szeptember 13., szombat

~ KAKAÓS APRÓ KEKSZ ~

















Na, végre! Fakadt ki az én Jancsim, amikor a konyhába belépve meglátta, a tálban sorakozó apró kekszecskéket... - Ezt most nekem sütötted? Ugye?... Persze, hogy Neked! Tudom, hogy az ilyen jellegű sütemények a kedvenceid... Nem krémes, nem habos és legfőképpen nem gyümölcsös. Hiába, Ő egy igazi keksz fan. Ezen nőtt fel... Van egy sima változat is, a Bécsi vaníliás, az is nagyon finom. A délutáni kávéhoz a legjobb falat...


Hozzávalók: 22 dkg olvadékos vaj, 18 dkg liszt, 2 dkg étkezési keményítő, 3 dkg keserű kakaópor, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 3 evőkanál tej.


A hozzávalókat tálba tesszük és kanállal simára keverjük. Elég lágynak kell lennie a tésztának, hogy könnyen lehessen majd kinyomni. Ha kell, még egy kis tejjel lazíthatjuk. A kész kakaós masszát habzsákba töltjük és csillagcsövön keresztül apró, fél diónyi adagokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. A sütőt előmelegítjük, majd kb. 200 C-on. 10-15 perc alatt készre sütjük benne az apró kekszeket. Kihűtve tálaljuk.








2 megjegyzés: