"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. július 3., csütörtök

~ SÁRGADINNYE ÉS MEGGY JÉGKRÉMNYALÓKA ~

Ismét egy nagy tál hűsítő, igazi gyümölcsös fagylalt-nyalókát készítettem. Olyan jó ebben nagy melegben, egyet-egyet elnyalogatni. Oltja a szomjat és még egészséges is. Szintén mentes mindenféle ízfokozótól és színezéktől. A legjobb, ami a gyümölccsel történhet ilyenkor nyáron... Bármilyen ízben elkészíthető, csak a képzelet szabhat határt neki.... A legutóbb Mangóval készült.


Hozzávalók a dinnyéshez: 1 kisebb sárgadinnye, 1 citrom, 1 lime, porcukor vagy édesítőszer. A meggyeshez: 1 kisebb tál magozott meggy, porcukor, 1 citrom, 1 vaníliás cukor, 1 csipet fahéj.


Mindkét íznél a gyümölcsöket magas falú edénybe tesszük / a dinnyét felkockázva, a meggyet magozva / és ízlésünknek megfelelően édesítjük és fűszerezzük a gyümölcshalmot. Botmixerrel pürésítjük az egészet, majd megkóstoljuk. Akkor jó, ha kissé túl töménynek érezzük az ízüket, mert akkor fagyott állapotban lesz, éppen kellemes. Fóliahegesztő géppel vékony tasakokat készítünk, majd tölcsér segítségével megtöltjük a vékony zsákokat. A tasakok végére csomót kötünk és máris mehetnek a jégkrémnyalókák a fagyasztóba. 3-4 óra alatt biztosan megdermednek.3 megjegyzés:

  1. A következő napokban itt a keleti országrészre jósolnak a legmelegebbet, úgyhogy ezeket a nyalókákat szívesen elraktároznám hűsítőnek. :o)

    VálaszTörlés
  2. Húúú, sárgadinnye!!! Jégnyalóka!! Kell!!

    VálaszTörlés
  3. Irtó mutatósak ezek a falatnyi jeges finomságok. Mindkét gyümölcs nagy kedvencem, biztosan ízlenének.

    VálaszTörlés