"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. július 30., szerda

~ RIZSLISZTES KAKAÓ KOCKA ~

















Nagy rizs fogyasztók vagyunk, legalábbis én nagyon kedvelem. Köretként, tepsiben sülve, desszertként vagy éppen levesben tálalva... Most egy kedves barátném nagy örömmel, lobogtatva hozta nekem ezt a receptet, hogy mindenképpen süssem meg, mert hogy milyen nagyon finom! Máris neki álltam... Természetesen rizzsel készül, méghozzá szemes rizzsel. Érdekessége, hogy mivel itthoni körülmények között nem lehet a rizst teljesen porrá őrölni, ezért a sütemény az apró rizsdarabkák miatt izgalmasan ropogóssá válik tőle. Nagyon finom és könnyed sütemény, mindenféle töltelék és hab nélkül. Egy kávé mellé tökéletes kísérő.


Hozzávalók: 15 dkg szemes rizs, 3 tojás, 1 tojás sárgája, 13 dkg cukor, 1 csipet só, 4 evőkanál oliva olaj, 3 dkg keserű kakaópor, 2 dkg méz, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 csipet só.


A rizst kávé őrlőben porrá őröljük, majd hozzákeverjük a kakaóport, a sütőport és a sót. A tojásokat egy keverőtálba ütjük, hozzá adjuk a cukrot, az olajat és a mézet. Nagyon habosra felverjük az egészet. Ez után hozzáadjuk a tojásos habhoz a száraz lisztes keveréket és simára kikeverjük. Egy kb. 15 x 20 cm-es tepsibe sütőpapírt helyezünk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 C-on, 20-25 perc alatt készre sütjük a süteményt. Sütés után kihűtjük, kisebb kockákra felvágjuk és a tetejükre keserű kakaóport szórunk. Tálaláskor, esetleg ha van otthon akkor kevés friss, bogyós gyümölccsel kínáljuk.








4 megjegyzés:

  1. De érdekes süti :-) Imádom a képeidet (is) :-)

    VálaszTörlés
  2. Már a FB-on is megcsodáltam, nagyon-nagyon guszta! :) Különleges a rizzsel, kíváncsivá tettél! :)

    VálaszTörlés
  3. Izgalmasan hangzik, alaposan felcsigáztál vele :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ígéretes sütemény. Jó lenne kipróbálni.

    VálaszTörlés