"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. július 19., szombat

~ BISTRO BURGER ~











Köszönet a finom ebédért az én tanonc-chef fiacskámnak, aki ma helyettem főzött. Illetve sütött... Én ma, csak a lábamat lógattam és kedvemre szagolgattam a konyhámból kiszökkenő illatokat. Alig vártam már, hogy készen legyen... Nem sokára aztán egy jól megtermett hamburger díszelgett a tányéromon, frissen sült, fűszeres hasábburgonyával és tocsogó mártásokkal. Nos ez az étel az, amit nem lehet szépen megenni. Két kézben tartva, közben ügyelve minden oldalát, hogy a harapásunk folytán ne csusszanjon ki semmiféle értékes hozzávaló, úgy eszegetjük meg az utolsó morzsáig... Utána pedig jöhet a kéz és arc mosás... De így tökéletes!


Hozzávalók: 1/2 kg sertés illetve 1/2 kg marha darált hús, 1 tojás, 1 fej hagyma apróra megvágva és megpirítva, őrölt fekete bors, 1 kávéskanál majoranna, mustár, csípős ketchup, chili pehely 1/2 csésze zsemlemorzsa. Továbbá: Hamburger zsemle, jégsaláta, szeletelt gouda sajt, lila hagyma, paradicsom, ecetes uborka, szószok.


A hamburgerhúshoz a hozzávalókat összekeverjük, de nem sózzuk meg. 1 órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek benne. Pihentetés után, kerek húspogácsákat készítünk a húsmasszából. Egy serpenyőbe kevés olajat forrósítunk vagy roston, 8-8 perc alatt megsütjük a húspogácsák mindkét oldalát. A hamburger zsemléket félbevágjuk és a hús után, a "pörzs-anyagos" serpenyőben, hirtelen megpirítjuk a vágott zsemlék felületét. Utána kedvünkre elkészítjük a hamburgert. Tehetünk bele: jégsalátát, paradicsomot, lila hagymát, sajtot, pikáns ecetes uborkát és különböző szószokat. Mustárt, chilit, ketchupot.... Fűszeres hasábburgonyával tálaljuk. Szalvétát ne felejtsünk el mellé szervírozni.








3 megjegyzés:

  1. Csak nyelek nagyokat, olyan guszta! A fiacskád tökéletes nyári ebéddel kedveskedett neked. Egy jó hamburgerre én is mindig azonnal el tudok ám csábulni. Nagyon meggyőzőek a képek.

    VálaszTörlés
  2. Hűha, annyira jól néz ki, hogy még a vasárnapi ebéd után is le tudnék "gyűrni" egyet... :o)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta! :) Ügyes Fiad van :))

    VálaszTörlés