"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. június 6., péntek

MARCIPÁNOS KÓKUSZCSÓK
















A csókok finomak, főleg ha édesek... De ha még marcipán is van bennük, akkor egyszerűen csábítók lesznek. Néha vannak olyan pillanataim, amikor muszáj valami édeset behabzsolni. Persze nem sokat csak egy falásnyit, és akkor megnyugszik a lélek és a test is.... Pont erre való ez a finom kókuszos édesség. Kértek tőlem pár csókot....?


Hozzávalók: 3 db. tojás, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 3 evőkanál tejpor, 3 evőkanál liszt, 25 dkg kókuszreszelék, 10 dkg nyers marcipán massza. 


A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a sót és addig keverjük habverővel, amíg kissé elfehéredik és sűrű hab nem lesz belőle. Ez után hozzáadjuk a tejport, a lisztet, a kókuszt és a nagy lyukú reszelőn lereszelt marcipánt. Lazán összekeverjük, majd a masszát betesszük a hűtőbe 1/2 órára. Mikor lehűlt kissé, akkor vizes kézzel diónyi gombócokat pödrünk a masszából, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatunk. A sütőt előmelegítjük 175 C-ra, majd betesszük a gombócokat sülni. Mikor szép aranysárgára megsültek, akkor kivesszük és kihűtjük őket. Kávé, tea mellé kitűnő kísérő.









2 megjegyzés:

  1. Naná, hogy kérek! :o)) Isteni lehet...
    Kriszti, ezek a fiókos fotóid különösen tetszenek - csodaszépek!

    VálaszTörlés
  2. Hű, nagyon-nagyon finomságos lehet! :) Ki kell próbálnom! :)

    VálaszTörlés