"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. június 12., csütörtök

MANGÓS-CITROMOS JÉGNYALÓKA

Meleg van... Mondhatni hőség. Ilyenkor a legjobb, egy jeges finomság. Gyümölcsös, fagyos, savanykás és nem utolsó sorban, egészséges is. Mentes mindenféle adalék anyagtól és aromától. Csak a tiszta és friss gyümölcs. Egyébként egy alternatíva, a lehet, hogy tönkrement fagyi-gép miatt. Illetve nem tudom, hogy tönkre ment-e, de a fagyi-gép tartálya, napok óta nem tud megfagyni... Fogalmam sincs, hogy miért. Gondoltam, akkor elő a fólia-hegesztő géppel és lesz akkor máshogy fagylalt. Lett. Rudacska alakban. Hogy örültek neki itthon! Már el is fogyott... Természetesen mangó helyett, bármilyen gyümölcsöt pürésíthetünk, kedvünk szerint.


Hozzávalók: 1 nagyobb érett mangó, 2 citrom, 2-3 evőkanál édesítőszer / cukor, méz, vagy más édesítőszer... /, 10 db vékony fólia tasak.


A mangót vékonyan meghámozzuk és a csontos magról levágjuk a gyümölcshúst. A nagyobb darabokra vágott mangót egy mélyebb tálba tesszük és botmixerrel pürésítjük. A citromokat alaposan kinyomkodjuk és az átszűrt levét a mangópüréhez adjuk. Ízlésünknek megfelelően édesítjük. Ajánlatos édesebbre készíteni a gyümölcspürét, mert fagyott állapotában kissé veszít az édességéből... A kész pürét, tölcsér segítségével a vékony, fóliahegesztő által készített tasakokba adagoljuk. A tasakok végeit megcsomózzuk és máris mehetnek a rudacskák a mélyhűtőbe dermedni. 2-3 óra alatt teljesen megfagynak. A csomókat ollóval levágjuk és máris fogyaszthatjuk a kellemes, hűsítő gyümölcs fagyit.

5 megjegyzés:

  1. csodálatos, meseszép rudacskák! Micsoda ötlet ez a vákumfólia :-) remek recept!

    VálaszTörlés
  2. Milyen kreatív vagy, nagyon jó ötlet, isteni lehet ebben a hőségben :-)

    VálaszTörlés
  3. Kriszti, ez nagyon jó ötlet! Csoda helyesek ezek a rudacskák és nagyon finom lehet a mangó-citrom páros. :)

    VálaszTörlés